|
Tárkonyos saláta
A paradicsomot cikkelyekre, a
paprikát vékony laskára vágjuk. A hagymát felszeleteljük, besózzuk, majd
egy ideig állni hagyjuk, azután kicsavarjuk. Az uborkát kockákra
vágjuk, a retket legyaluljuk. Az ecetet simára keverjük az olajjal, 1
kanál reszelt hagymával, 1 zúzott fokhagymával. A padlizsánt sütőben
megsütjük, és apró kockákra vágjuk. (Fa- vagy műanyag kést használjunk,
mert a fém megfeketedik. ) Ezután óvatosan elkeverjük a többi
hozzávalóval, teszünk rá kemény tojás karikákat, és lehűtjük.
Hozzávalók: - 25 dkg paradicsom - 3 db zöldpaprika - 1 db padlizsán - 1 gerezd fokhagyma - 1 db vöröshagyma - 1 csomag retek - 1 dl olaj - 1 csokor zöldpetrezselyem - 2 db csemegeuborka - 1 kanál vagdalt tárkony - 1 kanál vágott kapribogyó - 1 kanál ecet - 1 dl kefir - 2 kemény tojás - só, bors
A közzététel dátuma: 2011-11-05
|
Összesen: 93 db
|
|
|
|