Magyar ételek

Egyéb



Tárkonyos saláta

A paradicsomot cikkelyekre, a paprikát vékony laskára vágjuk. A hagymát felszeleteljük, besózzuk, majd egy ideig állni hagyjuk, azután kicsavarjuk. Az uborkát kockákra vágjuk, a retket legyaluljuk. Az ecetet simára keverjük az olajjal, 1 kanál reszelt hagymával, 1 zúzott fokhagymával. A padlizsánt sütőben megsütjük, és apró kockákra vágjuk. (Fa- vagy műanyag kést használjunk, mert a fém megfeketedik. ) Ezután óvatosan elkeverjük a többi hozzávalóval, teszünk rá kemény tojás karikákat, és lehűtjük.

Hozzávalók:
- 25 dkg paradicsom
- 3 db zöldpaprika
- 1 db padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 csomag retek
- 1 dl olaj
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 2 db csemegeuborka
- 1 kanál vagdalt tárkony
- 1 kanál vágott kapribogyó
- 1 kanál ecet
- 1 dl kefir
- 2 kemény tojás
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2011-11-05



 76 

Összesen: 93 db




Magyar ételek
Saláták


Látogatók száma: 892982