|
Vitaminsaláta
A piros káposztát, a vöröshagymát
külön-külön vékonyra felszeleteljük, megsózzuk, majd állni hagyjuk. A
tarka vagy nagy szemű futóbabot megfőzzük, a kelbimbót, a zöldbabot,
zöldborsót pedig megpároljuk. Egy-két órai állás után a hagymát és a
káposztát kinyomkodjuk, salátaecetbe áztatjuk. A salátaecethez tegyünk
egy kevés borecetet, tárkonyecetet, sót, törött borsot, lestyánlevelet,
kevés reszelt gyömbért. A sárgarépát, zellert, fehérrépát szálasra
lereszeljük, majd a többi hozzávalót - zöldbab, zöldborsó, szemes bab -
külön-külön áztatjuk a salátaecetbe. Ha már 1-2 órát savanyodtak, kis
tányĂ©rra adagoljuk. Minden anyagbĂłl kis halmokat kĂ©szĂtĂĽnk, melyeket
végül meghintünk néhány szem főtt babszemmel.
Hozzávalók: - 2 db vöröshagyma - 10 dkg tarkabab - 15 dkg sárgarépa - 10 dkg fehérrépa - 10 dkg zeller - 25 dkg piros káposzta - 20 dkg kelbimbó - 10 dkg zöldborsó - 20 dkg savanyú káposzta - 15 dkg zöldbab, - lestánylevél, borecet, só, bors, tárkonyecet, cukor, gyömbér
A közzététel dátuma: 2011-11-16
|
Összesen: 93 db
|
|
|
|