|
Almás lepény
Az almákat megtisztĂtjuk,
káposztareszelőn megreszeljük, majd vajban megpároljuk. A lisztet simára
keverjük a tejben, hozzáadjuk a tojássárgákat és a fahéjas cukrot.
VĂ©gĂĽl beleforgatjuk a kemĂ©nyre vert tojáshabot Ă©s a párolt almát. Az Ăgy
kapott vastag tĂ©sztábĂłl lepĂ©nyeket sĂĽtĂĽnk forrĂł zsĂrban,
palacsinta-sĂĽtĹ‘ben. VanĂliás porcukorral megszĂłrva, melegen fogyasztjuk.
HozzávalĂłk: - 30 dkg alma - 3 dkg vaj - 3 dl tej - 15 dkg liszt - 2 db tojás - 10 dkg porcukor - egy kĂ©shegynyi Ĺ‘rölt fahĂ©j - 3 dkg vanĂliás cukor - 10 dkg zsĂr
A közzététel dátuma: 2012-01-21
|
Összesen: 49 db
|
|
|
|