Magyar ételek

Egyéb



Gesztenyerúd

A gesztenyepürét összegyúrjuk az olvasztott vajjal és a rummal. Ujjnyi vastagságban felkenjük zsírpapírra. Sima őzgerincformába tesszük. Hűtőszekrényben kifagyasztjuk. Megtöltjük cukorral, vaníliás cukorral ízesített tejszínhabbal, lefedjük a piskótalappal. Újabb hűtés után kiborítjuk a formából, a papírt óvatosan lehúzzuk róla, és bevonjuk csokoládémázzal. A máz készítése: a reszelt főzőcsokoládét a porcukorral, 1 dl vízzel folytonos keverés közben olyan sűrűre főzzük, hogy hideg tányérra cseppentve ne folyjon szét. A tűzről levéve elkeverjük benne a vajat, majd melegen a gesztenyerúdra öntjük. Hidegre tesszük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Hozzávalók:
- 40 dkg cukrozott gesztenyepüré
- 10 dkg vaj
- 2 cl rum
- 4 dl cukrozott felvert tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 piskótalap

Máz:
- 10 dkg csokoládé
- 7 dkg porcukor
- 1 dkg vaj

A közzététel dátuma: 2012-07-20



 1 

Összesen: 142 db




Magyar ételek
Sütemények, gyümölcsös édességek


Látogatók száma: 892957