Gesztenyerúd
A gesztenyepürét összegyúrjuk az
olvasztott vajjal és a rummal. Ujjnyi vastagságban felkenjük
zsírpapírra. Sima őzgerincformába tesszük. Hűtőszekrényben
kifagyasztjuk. Megtöltjük cukorral, vaníliás cukorral ízesített
tejszínhabbal, lefedjük a piskótalappal. Újabb hűtés után kiborítjuk a
formából, a papírt óvatosan lehúzzuk róla, és bevonjuk csokoládémázzal. A
máz készítése: a reszelt főzőcsokoládét a porcukorral, 1 dl vízzel
folytonos keverés közben olyan sűrűre főzzük, hogy hideg tányérra
cseppentve ne folyjon szét. A tűzről levéve elkeverjük benne a vajat,
majd melegen a gesztenyerúdra öntjük. Hidegre tesszük. Forró vízbe
mártott késsel szeleteljük.
Hozzávalók: - 40 dkg cukrozott gesztenyepüré - 10 dkg vaj - 2 cl rum - 4 dl cukrozott felvert tejszín - 1 csomag vaníliás cukor - 1 piskótalap
Máz: - 10 dkg csokoládé - 7 dkg porcukor - 1 dkg vaj
A közzététel dátuma: 2012-07-20
|
Összesen: 142 db
|
|
Sütemények, gyümölcsös édességek
|
|